System gwarantowanej jakości żywności
W dużych sieciach handlowych możemy zakupić produkty oznaczone znakiem QAFP.Co ono oznacza i jakich produktów dotyczy?
Przede wszystkim system ten dotyczy żywności pochodzenia zwierzęcego- mięsa wieprzowego oraz drobiowego. Jest to system, do którego producenci żywności przystępują dobrowolnie.
Zachowanie wszystkich zobowiązań, jakie niesie za sobą możliwość otrzymania znaku gwarantowanej jakości żywności ma przede wszystkim pomóc nam w wyborze mięsa dobrej jakości. Producent dokonał wszelkich starań, aby jego produkty były bezpieczne oraz smaczne. Sprzedawane mięso jest naturalne i nie charakteryzuje się żadnym zabiegiem mającymi na celu dodanie wody do mięsa kulinarnego.
System QAFP dotyczy nie tylko mięsa porcjowanego, ale również wędlin czy konserw. Skład surowcowy oraz cały proces technologiczny jest ściśle opisany, a każdy składnik możliwy do szybkiej identyfikacji. Wszystkie wyroby zaliczane są do najwyższej klasy jakości.
Istnieje wiele firm, które są producentem żywności ze znakiem QAFP. Coraz więcej na ten temat możemy usłyszeć i zobaczyć w mediach. W najbliższym miesiącu w Warszawie można uczestniczyć w międzynarodowych targach gastronomicznych, na których nie zabraknie żywności oznaczonej QAFP!
Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej, sprawdzić listę produktów certyfikowanych danego producenta, zapraszam na oficjalną stronę QAFP http://www.qafp.pl/
Pamiętajmy, że certyfikat ten również przyznawany jest w branży piekarskiej.
Komentarze
Prześlij komentarz